current views are: 3

11 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση08:23

Αλεξιάδης: Επέκταση του «πλαστικού» χρήματος – Τι είπε για τα τέλη κυκλοφορίας

Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά κίνητρα για την επέκταση της χρήσης του «πλαστικού» χρήματος. 

Δημοσίευση 08:23’
αρθρο-newpost

Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά κίνητρα για την επέκταση της χρήσης του «πλαστικού» χρήματος. 

Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά κίνητρα για την επέκταση της χρήσης του «πλαστικού» χρήματος. 

Αυτό επιβεβαίωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, με δηλώσεις του στο MegaΟ αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για υποχρεωτικά και εθελοντικά χρήματα για το «πλαστικό» χρήμα, με στόχο να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να λαμβάνει το κράτος ταχύτερα τον ΦΠΑ, τόνισε πως δεν θα εφαρμοστεί capital control στους μισθούς, συστήνοντας να μην υπάρχει φόβος και πως ό,τι αποφασιστεί δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν. Ανέφερε ωστόσο ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ήδη μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Αναφέρθηκε επίσης στην αλλαγή των διατάξεων για το άνοιγμα των θυρίδων, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. “Αυτές δίνουν στο κράτος τη δυνατότητα να αποκτήσει καλύτερο οπλοστάσιο για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά”, είπε ο κ. Αλεξιάδης, σχετικά με το άρθρο για δέσμευση θυρίδων και κατάσχεση περιεχομένου τους για οφειλές άνω των 150.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στα τέλη κυκλοφορίας, ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για «συγκεκριμένη οροφή», αλλά πρόσθεσε ότι «αν μπορέσουμε θα τα κάνουμε αναλογικότερα».


σχετικα αρθρα