current views are: 4

12 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση06:45

Μόνο με κάρτα οι συναλλαγές στις νέες επιχειρήσεις

Μόνο με κάρτες θα γίνονται οι συναλλαγές σε όλες οι νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν από το 2016 και στο εξής, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών.

Δημοσίευση 06:45’
αρθρο-newpost

Μόνο με κάρτες θα γίνονται οι συναλλαγές σε όλες οι νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν από το 2016 και στο εξής, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών.

Μόνο με κάρτες θα γίνονται οι συναλλαγές σε όλες οι νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν από το 2016 και στο εξής, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών.

Το υποχρεωτικό καθεστώς αναμένεται να ισχύσει και για δεκάδες κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να λάβει την έγκριση των πιστωτών της χώρας και πιθανότατα εντός του Νοεμβρίου θα τεθεί προς ψήφιση τη Βουλή.

Το σχέδιο προβλέπει κίνητρα για τις επιχειρήσεις, που θα φθάνουν ακόμη και στη μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων και ακατάσχετο λογαριασμό με άμεση πληρωμή του ΦΠΑ, χωρίς να απαιτείται υποβολή περιοδικής δήλωσης, αναφέρει η Καθημερινή. Από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων θα απαλλαγούν και οι κατά κύριο λόγο και αποκλειστικά αγρότες, υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα έσοδα θα πιστώνονται σε μία κάρτα, όπως επίσης και τα έξοδά τους.

Στη λίστα της υποχρεωτικής χρήσης καρτών εντάσσονται μεταξύ άλλων γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί, ενώ θα υπάρξει και πρόβλεψη για ένταξη συγκεκριμένων περιοχών στο νέο σύστημα, ανάλογα με την τουριστική κίνηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Κίνητρα προβλέπονται και για τους φορολογούμενους. Μεταξύ αυτών, κληρώσεις ακινήτων, δημιουργία αφορολόγητου ορίου, ακόμα και διάφορα δώρα από τις τράπεζες. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί και η σχετική απόφαση για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ηλεκτρονικό σύστημα Τaxis.


σχετικα αρθρα