Στις προοπτικές της ευρωζώνης και στο εάν είναι ασφαλή η ένωση από ενδεχόμενες νέες κρίσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC. 

«Η Ευρώπη διένυσε μεγάλη απόσταση από την κορύφωση της οικονομικής κρίσης πριν από τρία χρόνια, αλλά έχει ακόμη δρόμο μέχρι να καταστεί ασφαλής από νέα σοκ» είπε ο ολλανδός πολιτικός και συνέχισε: 

Χρειάζεται λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση. Υπάρχει αρκετή κριτική ως προς τον τρόπο λειτουργίας του ευρώ, τον τρόπο λειτουργίας της νομισματικής ένωσης, ωστόσο από τη στιγμή που αρχίσαμε την ένωση, την ενδυναμώσαμε και πλέον περνάμε σε μία νέα φάση.

Κατά τον κ. Ντάισελμπλουμ, η Ευρώπη εξέρχεται από την κρίση. «Η ανάπτυξη επέστρεψε σε όλες τις χώρες πλην μίας. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το στάδιο ώστε να θωρακιστούμε από νέα σοκ», σημείωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΔΝΤ στη Λίμα του Περού

Όπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup «πρέπει να διευρυνθεί και να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση, να δημιουργηθεί μία ένωση κεφαλαιαγορών ώστε να αλλάξει ο τρόπος που η ρευστότητα εισέρχεται στις οικονομίες μας και να προωθήσουμε όλες τις δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί».