Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η συζήτηση με τους θεσμούς για τις ρυθμίσεις στα κόκκινα δάνεια δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί έως το τέλος Οκτωβρίου το νομοσχέδιο που τα αφορά, καθώς η διαπραγμάτευση δεν προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου.
 

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σταθάκης δεν απάντησε συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο πώλησης κόκκινων δανείων σε επενδυτικούς οργανισμούς του εξωτερικού, επιμένοντας ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το ζήτημα των ''κόκκινων δανείων'' απασχολεί χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να έχει εντάξει την ρύθμισή του στις πρώτες προτεραιότητές της, στο πλαίσιο, πάντα, της συμφωνίας με τους δανειστές. 

Στις αρχές του μήνα, ο κ. Σταθάκης είχε αναφερθεί και πάλι στην αναγκαιότητα διευθέτησης του ζητήματος υπογραμμίζοντας:

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να υπάρξει θετική αντιμετώπιση των στεγαστικών και των δανείων των μικρομεσαίων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από το σύνολο των κόκκινων δανείων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις ελληνικές τράπεζες, το 5% είναι καταναλωτικά, το 65% μεγάλα επιχειρηματικά και το 35% στεγαστικά και δάνεια των μικρομεσαίων.