Παρελθόν για το ΣΔΟΕ αποτελεί ο φορολογικός έλεγχος των φυσικών προσώπων και των εταιρειών που εμπεριέχονται στην λίστα Λαγκάρντ.

Με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρή, ο έλεγχος της  λίστας με τα 2062 ονόματα καταθετών στην HSBC, άλλαξε χέρια και μεταφέρθηκε ήδη σε εφορίες και το ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π (Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου).

Τις περισσότερες υποθέσεις ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν, εκτός του ΚΕΦΟΜΕΠ, οι Εφορίες της Γλυφάδας και της Κηφισιάς στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται αρκετοί από τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες.

Η απόφαση ελήφθη, καθώς το ΣΔΟΕ φέρεται να χρονοτριβούσε στην διαλεύκανση πολλών από τις υποθέσεις, με αποτέλεσμα φέτος να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε 38 περιπτώσεις, ενώ πέρυσι ο αριθμός ήταν 95.Από το 2013 και σε σύνολο 2062 ονομάτων (από αυτές έχουν ταυτοποιηθεί 1.725 λογαριασμοί φυσικών προσώπων και εταιρειών) έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και έχουν καταλογιστεί οι αναλογούντες φόροι και  προσαυξήσεις σε 136 υποθέσεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η όλη διαδικασία ελέγχου για άλλες 481.

Μέχρι σήμερα  έχουν εισπραχθεί από τα δημόσια ταμεία  βεβαιωμένες οφειλές μερικών δεκάδων εκατ. ευρώ και  αρκετές από τις οποίες μέσω των τελευταίων ευνοικών ρυθμίσεων των 100 δόσεων.