«Πολλές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών «δεν είναι επιλογή μας, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να τις επιβάλλουμε». 

«Δεν είμαστε ευτυχισμένοι για την φορολογική πολιτική που ακολουθούμε. Είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε ορισμένες φορολογικές ρυθμίσεις. Έχουμε να υλοποιήσουμε έναν νόμο, τον 4336, να ανακεφαλαιώσουμε τις τράπεζες για να έχουμε χρηματοδότηση», είπε και πρόσθεσε πως «πολλά μέτρα από τα οποία είναι μπροστά μας, είναι μέτρα αναγκαστικά. Δεν είναι πολιτική της κυβέρνησης».

Μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη, και αναφερομενος στο πλαστικό χρήμα, ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης είπε πως εξετάζεται επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος, μέσω κινήτρων. «Δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί και συντάξεις από αυτό το μέτρο», είπε και πρόσθεσε, «δεν υπάρχει απόφαση για δέσμευση ποσώ μισθωτών και συνταξιούχων για χρήση αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα». 

Ανέφερε χαρακτηριστικό παράδειγμα πως ένας μισθωτός των 1000 ευρώ θα μπορεί να ξοδευει περισσότερα εαν κάνει χρήση πλαστικού χρήματος.

Τόνισε όμως πως πρέπει να μειωθούν οι προμήθειες των τραπεζών για τη χρήση καρτών.

Αναφορικα με τη λίστα Λαγκάρντ, είπε πως έχουν κλείσει λιγότερες από 135 υποθέσεις από το σύνολο των 2062 περιπτώσεων, και πως θα επιχειρηθεί να μην παραγραφούν τα ποινικά αδικήματα στο τέλος του χρόνου. 

Θα ξεκινήσει η σεισάχθεια στα χρέη της εφορίας, εφόσον δεν υπάρχει αποδεδειγμένα η δυνατότητα πληρωμής τους, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενώ προανήγγειλε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας λέγοντας ότι «προσπαθούμε να αυξήσουμε την επιβάρυνση προς τα πάνω και να τη μειώσουμε προς τα κάτω».

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης είπε ότι το αργότερο μεθαύριο θα αποφασιστεί τι θα γίνει και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος. Επίσης, ανέφερε ότι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ θα γίνουν το 2016 με απώτερο στόχο την εξομείωση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών.