Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι, στο άλλοτε κραταιό ΣΔΟΕ, η "καρατόμηση" του επικεφαλής του ειδικού γραμματέα Παναγιώτη Δάνη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δρομολογηθεί η απομάκρυνσή του καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δεν φέρεται ιδιαίτερη ικανοποιημένη από το έργο που έχει επιτελέσει,και δη στον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

Την τελευταία ανέλαβαν πλέον να "τρέξουν" από πλευράς ελέγχου εφορίες και Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου καθώς υπάρχει μείζον κίνδυνος παραγραφής ,έως το τέλος του χρόνου ,εκατοντάδων ανέλεγκτων υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται φυσικά πρόσωπα και εταιρείες.

Εκτός των άλλων στον κ.Δάνη καταλογίζεται και καθυστέρηση στη ολοκλήρωση και χιλιάδων άλλων υποθέσεων φορολογικού και τελωνειακού χαρακτήρα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 38.000 υποθέσεις να χρονίζουν στα ντουλάπια των ελεγκτών.

Ηδη 3.500 υποθέσεις από αυτές θα μεταφερθούν για έλεγχο στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στην οποία θα μετακινηθούν σύντομα και 550 από τους 830 υπαλλήλους και ελεγκτές του ΣΔΟΕ.Το τελευταίο ,μετά την αποψίλωσή του,θα έχει πλέον περιορισμένες αρμοδιότητες ελέγχου για ειδικές υποθέσεις απάτης,οικονομικού εγκλήματος,ξεπλύματος μαύρου χρήματος,ναρκωτικών και όπλων..