Ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη χαλάρωση των capital controls για την Εκκλησία εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το ΥΠΟΙΚ υπενθυμίζει ότι είχε εκδώσει στις 28 Σεπτεμβρίου 2015 και είχε αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του δελτίο τύπου για τα περί χαλάρωσης των capital controls για την Αρχιεπισκοπή και τις Μητροπόλεις. 

Το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου ακολούθησε την υπ. Απόφαση της 25/9/2015 με θέμα «Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων» (ΦΕΚ αρ. φύλλου 2100), σημειώνει το ΥΠΟΙΚ και προσθέτει:

Εκδόθηκε προς ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη χαλάρωση των capital controls  και απαντά στο ερώτημα, το οποίο ανέκυψε σήμερα σε δημοσιεύματα σχετικώς με την χαλάρωση των capital controls στις Μητροπόλεις και στην Αρχιεπισκοπή  για ανθρωπιστικούς λόγους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο δελτίο Τύπου περιγράφεται σειρά διευκολύνσεων και για οργανισμούς (φιλανθρωπικά ιδρύματα εξωτερικού) και για φυσικά πρόσωπα (νοσηλεία στο εξωτερικό, συνοδοί αρρώστων, οπλίτες, φοιτητές, διενέργεια εράνων για πάσχοντες από ανίατες ασθένειες,  και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σε λοιπά,  αλλά και για αρρώστους όπως και συνοδούς αυτών σε περίπτωση νοσηλείας εκτός Ελλάδας, άρση προθεσμιακών λογαριασμών για λόγους βιωσιμότητας κ.ό.κ.)