Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες μπαίνει η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ΚατερίναΣαββαΐδου, η οποία, μετά την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε για ευνοϊκή ρύθμισης προς τα κανάλια, για τον φόρο επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων 20%, τώρα καλείται να δώσει εξηγήσεις για μια  μία υπόθεση «παγώματος» ενός προστίμου 78 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την ''Αυγή'', σε αυτή την δεύτερη υπόθεση, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Γ. Δραγάτσης και Αγγ. Τριανταφύλλου έχουν καλέσει την Κ. Σαββαΐδου να δώσει εξηγήσεις έως την Τρίτη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας στην απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος βρίσκεται σε εκκρεμότητα. για την οποία θα πρέπει μέχρι την Τρίτη να έχει δώσει εξηγήσεις στους αρμόδιους εισαγγελείς διαφθοράς για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας.

Σε σχέση με την πρώτη υπόθεση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της κ. Σαββαΐδου, καθώς φέρεται, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, να υπέγραψε απόφαση με την οποία έδινε σε τηλεοπτικά κανάλια περιθώριο ενός έτους προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Στην δευτερη υπόθεση, ελέγχεται η ανάμιξή της σε υπόθεση επανελέγχου φορολογικού προστίμου ύψος 78 εκατ. ευρώ, που είχε ως αποτέλεσμα το «πάγωμα» του προστίμου, το οποίο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στα ποινικά δικαστήρια.