Από σταθερά φορολογικά μέτρα θα αντικατασταθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδης.

«Δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια υπόθεση φοροδιαφυγής», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στο Mega, ενώ επανέλαβε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμονή του ΦΠΑ στο 13% και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που εξετάζονται.

Για το θέμα, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα, τόνισε ακόμη ο κ. Αλεξιάδης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις και σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, με μετατόπιση των βαρών από τα μικρά και φθηνά οχήματα, στα μεγάλα και ακριβά, σύμφωνα με τον υπουργό.

«Μέσα στο 2016, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, ώστε να κάνουμε το σύστημα πιο δίκαιο» δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός, που αναγνώρισε ότι το τρέχον σύστημα τελών κυκλοφορίας περιέχει λάθος παραδοχές.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις, εξήγησε ότι οι επιβαρύνσεις θα πρέπει να είναι πιο φιλικές, προκειμένου να καθίσταται πληρωτέο το επίμαχο πρόστιμο. «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής» ξεκαθάρισε, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.