Αισιόδοξος ότι η ύφεση το 2015 και το 2016 θα είναι ηπιότερη, απ’ ό,τι προβλεπόταν αρχικά στο σχέδιο προϋπολογισμού εμφανίστηκε ο Γιώργος Χουλιαράκης στην επιτροπή της Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη:

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού κατατέθηκε την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Τα στοιχεία σε ό,τι αφορά την ύφεση έχουν ήδη αναθεωρηθεί προς το καλύτερο. Η ύφεση θα είναι ηπιότερη. Το 2015 αντί για 2,3% του ΑΕΠ ύφεση θα έχουμε 1,4% ύφεση ενώ το 2016 από 1,5% θα διαμορφωθεί στο 1,3% του ΑΕΠ.
 

Όπως τόνισε ο υπουργός,  «άγκυρα» του προϋπολογισμού είναι ο στόχος του πρωτογενούς ισοζυγίου ο οποίος διαμορφώνεται στο 0,6% το 2015, χαμηλότερος από δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας που ήταν στο 4,5% του ΑΕΠ, δηλαδή διαφορά περίπου 7 δισ. ευρώ. 

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης έκανε λόγο για δυο δεσμεύσεις της κυβέρνησης: Πρώτον, ότι θα διατηρήσει τη δημοσιονομική ισορροπία, και δεν θα επιστρέψουμε στην κατάσταση πριν το 2009, και δεύτερον ότι θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, με δράσεις όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με έμφαση στους φορείς υγείας, νοσοκομεία και την τόνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.