Χουλιαράκης: Το 2015 και το 2016 η ύφεση θα είναι ηπιότερη

Χουλιαράκης: Το 2015 και το 2016 η ύφεση θα είναι ηπιότερη

Αισιόδοξος ότι η ύφεση το 2015 και το 2016 θα είναι ηπιότερη, απ’ ό,τι προβλεπόταν αρχικά στο σχέδιο προϋπολογισμού εμφανίστηκε ο Γιώργος Χουλιαράκης στην επιτροπή της Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη:

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού κατατέθηκε την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Τα στοιχεία σε ό,τι αφορά την ύφεση έχουν ήδη αναθεωρηθεί προς το καλύτερο. Η ύφεση θα είναι ηπιότερη. Το 2015 αντί για 2,3% του ΑΕΠ ύφεση θα έχουμε 1,4% ύφεση ενώ το 2016 από 1,5% θα διαμορφωθεί στο 1,3% του ΑΕΠ.
 

Όπως τόνισε ο υπουργός,  «άγκυρα» του προϋπολογισμού είναι ο στόχος του πρωτογενούς ισοζυγίου ο οποίος διαμορφώνεται στο 0,6% το 2015, χαμηλότερος από δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας που ήταν στο 4,5% του ΑΕΠ, δηλαδή διαφορά περίπου 7 δισ. ευρώ. 

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης έκανε λόγο για δυο δεσμεύσεις της κυβέρνησης: Πρώτον, ότι θα διατηρήσει τη δημοσιονομική ισορροπία, και δεν θα επιστρέψουμε στην κατάσταση πριν το 2009, και δεύτερον ότι θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, με δράσεις όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με έμφαση στους φορείς υγείας, νοσοκομεία και την τόνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο