Η ΙΚΕΑ με χαρά ανακοινώνει τη δημιουργία της νέας σειράς παιχνιδιών LATTJO που θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα ΙΚΕΑ από τις αρχές Νοεμβρίου.

Βασικός στόχος της νέας σειράς παιχνιδιών LATTJO είναι να εμπνεύσει τις οικογένειες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι και τη διασκέδαση.

Δείτε τη νέα σειρά παιχνιδιών

Η νέα σειρά LATTJO αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα παιχνιδιών με τα οποία μπορείτε να διασκεδάσετε μέσα και έξω από το σπίτι, να παίξετε μουσική, να οργανώσετε βραδιές με επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και να μεταμφιεστείτε και να υποδυθείτε ρόλους. Η ΙΚΕΑ υποστηρίζοντας τη σειρά και με στόχο να προσφέρει ακόμα περισσότερη έμπνευση για παιχνίδι, συνεργάστηκε με την DreamWorks Animation και μαζί δημιούργησαν μια σειρά με περισσότερες από 25 σύντομες ιστορίες κινουμένων σχεδίων, που γιορτάζουν την άφιξη της σειράς και επεκτείνουν τον φανταστικό κόσμο των χαρακτήρων της.

Αποστολή της σειράς LATTJO είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, να παίξουν περισσότερο. Η Maria Thörn, Υπεύθυνη Προϊόντων στο Παιδικό Τμήμα ΙΚΕΑ, δήλωσε: «Ξέρουμε ότι ο κόσμος θέλει και χρειάζεται περισσότερο παιχνίδι. Στην έρευνά* μας είδαμε ότι το 50% των ενηλίκων θέλει να ανακαλύψει το παιδί που κρύβει μέσα του και ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς, θέλουν να παίζουν περισσότερο μαζί».

Η ΙΚΕΑ και η DreamWorks Animation συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια σειρά κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους με χαρακτήρες από τη νέα σειρά σε διασκεδαστικά κινούμενα σχέδια. Η σειρά των βίντεο χρησιμοποιεί την εμπειρία αφήγησης της DreamWorks Animation για να δώσει ζωή στους ήρωες.

«Η ΙΚΕΑ και η DreamWorks Animation έχουν την ίδια φιλοσοφία, ότι το παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία για όλους τους ανθρώπους. Παράλληλα, μοιραζόμαστε και το ίδιο πάθος, το πάθος για υπέροχες ιστορίες. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η DreamWorks Animation μας βοηθά να πούμε την ιστορία της LATTJO και η LATTJO με την σειρά της, θα βοηθήσει τον κόσμο να δημιουργήσει τις δικές του ιστορίες. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και με περισσότερες ιστορίες και προϊόντα, αλλά πάνω απ’ όλα: με περισσότερο παιχνίδι – για όλους!» δήλωσε η Cindy Anderson, Υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Παιδικού Τμήματος IKEA.

«Η DreamWorks Animation πιστεύει στη δύναμη που έχουν οι υπέροχες αυτές ιστορίες και εμπνευστήκαμε από τη δημιουργική πρόκληση να δώσουμε ζωή στους χαρακτήρες της σειράς LATTJO, για τους πελάτες των καταστημάτων ΙΚΕΑ σε όλον τον κόσμο» δήλωσε ο Brian Robinson, Γενικός Επικεφαλής Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στη DreamWorks Animation. «Δουλεύοντας με τους καλύτερους συγγραφείς παραμυθιών -σε παγκόσμιο επίπεδο, το περιεχόμενο αυτής της σειράς μπορεί να χαρακτηριστεί ως η γιορτή της φαντασίας και του παιχνιδιού και ελπίζουμε να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη και μεγάλη απόλαυση για τους θεατές, καθώς θα γνωρίζουν αυτούς τους χαρακτήρες τους επόμενους μήνες.»

Οι χαρακτήρες LATTJO που εμφανίζονται σε διάφορα μέρη της σειράς έχουν εμπνευστεί από τον κόσμο των εντόμων, των ζώων και από τη βλάστηση. Από τον αετό που φοβάται τα ύψη, μέχρι τη βασίλισσα–ρίζα που βρίσκεται ανάμεσα σε … δύο κόσμους, οι ιστορίες των κινουμένων σχεδίων παρουσιάζουν μια σειρά διαφορετικών χαρακτήρων σε μοναδικές και συχνά ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Ο Marcus Engman, Υπεύθυνος Σχεδιασμού στην ΙΚΕΑ δήλωσε «Έργο μας είναι να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα και για αυτό πάντα αναζητούμε νέες ιδέες, διαφορετικές τεχνικές και νέες συνεργασίες. Η συγκεκριμένη συνεργασία είναι συναρπαστική επειδή δίνει μια νέα πνοή στο σχεδιασμό μας, βελτιώνει και διευρύνει την εμπειρία των προϊόντων ΙΚΕΑ. Επίσης, συνεχίζουμε να ετοιμάζουμε νέα πράγματα, μείνετε συντονισμένοι.»

Η σειρά LATTJO θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα ΙΚΕΑ την 1η Νοεμβρίου.

Δείτε το πρώτο video Ακολουθούν περισσότερα τους επόμενους μήνες.