Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. 
 
Μιλώντας στα Παραπολιτικάfm είπε πως τα τέλη θα γίνουν δικαιότερα και θα υπολογίζονται και με βάση την αξία του ΙΧ και όχι μόνο των κυβικών του. 
 
Όπως τόνισε: «Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας πω το αν θα είναι από τα 1000 τόσα ή από αυτό το ποσό και πάνω αλλά στους πίνακες που έχουν έρθει, μου ήρθε για παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά που δεν είναι μεγάλο αλλά που κάνει 40 χιλιάδες € το θεωρείτε δίκαιο αυτό να μην πληρώσει 1 € τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή από 3-4 χιλιάρικα; Πρέπει να ‘ρθεί μια ισορροπία».
 
Σε ερώτηση αν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας τα πετρελαιοκίνητα, τα ηλεκτροκίνητα και τα υβριδικά αυτοκίνητα, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως «αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε. Τα μεγάλα και ακριβά με αυτά τα κριτήρια θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν».
 
Ο κ. Αλεξιάδης κατέληξε πως «μέσα στην επόμενη, μεθεπόμενη εβδομάδα θα βγει η απόφαση και θα βγουν οριστικά τα θέματα αυτά. Φαντάζομαι ότι μέσα στο Νοέμβριο θα βγουν τα τέλη κυκλοφορίας απλά μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν πληρωθεί σίγουρα».