current views are: 4

25 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση16:40

Έρχονται τέλη κυκλοφορίας για όλους από φέτος – Ποιοι θα επιβαρυνθούν

Αλλάζει τελικά από φέτος ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. 

Δημοσίευση 16:40’
αρθρο-newpost

Αλλάζει τελικά από φέτος ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. 

Αλλάζει τελικά από φέτος ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, η έκδοση των τελών κυκλοφορίας, θα καθυστερήσει καθώς αναζητείται ο τρόπος να γίνουν, όπως είπε, δικαιότερα και να υπολογίζονται και με βάση την αξία του ΙΧ και όχι μόνο των κυβικών. Επιπλέον δεν απέκλεισε να επιβαρυνθούν με τέλη κυκλοφορίας και όσοι μέχρι σήμερα απαλλάσσονταν όπως τα πετρελαιοκίνητα, τα ηλεκτροκίνητα και τα υβριδικά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα ο κ. Αλεξιάδης είπε πως «δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας πω το αν θα είναι από τα 1000 τόσα ή από αυτό το ποσό και πάνω αλλά στους πίνακες που έχουν έρθει, μου ήρθε για παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά που δεν είναι μεγάλο αλλά που κάνει 40 χιλιάδες το θεωρείτε δίκαιο αυτό να μην πληρώσει τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή από 3-4 χιλιάρικα; Πρέπει να ‘ρθεί μια ισορροπία».

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, εξετάζεται το σενάριο της κατάργησης των μηδενικών τελών που υπολογίζονται με βάση του ρύπους. Σήμερα δεν καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα έως 100 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Επίσης εξετάζονται αλλαγές των συντελεστών στα τέλη κυκλοφορίας που υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές καυσαερίων και αφορούν περίπου 410.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά και η μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού άνω των 2.000 ή 2.500 κ.ε. με στόχο να μπει τέλος στο φαινόμενο της μαζικής κατάθεσης πινακίδων. Τα ειδοποιητήρια αναμένεται να ανέβουν στο taxis στα μέσα Νοεμβρίου ενώ η ημερομηνία πληρωμής τους θα είναι όπως πάντα η 31η Δεκεμβρίου.


σχετικα αρθρα