current views are: 6

26 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση17:24

To Σάββατο τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες

To πρωί του Σαββάτου (11:30 ώρα Ελλάδος), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών Τραπεζών.

Δημοσίευση 17:24’
αρθρο-newpost

To πρωί του Σαββάτου (11:30 ώρα Ελλάδος), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών Τραπεζών.

To πρωί του Σαββάτου (11:30 ώρα Ελλάδος), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών.

Πρόσφατα, σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η πρόεδρος της ‘Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν τα 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους, όπως προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο.
 
Από το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας προβλέπονται συνολικά 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών. Το ακριβές ποσό που θα χρειαστεί θα καθοριστεί μετά τα stress tests της ΕKΤ.

Σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής θα είναι θετικά και πως δεν θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες για τους ιδιώτες επενδυτές. 

«Οι ελληνικές τράπεζες τρέχουν να τονώσουν προληπτικά το κεφάλαιό τους εν μέσω ελπίδων πως θα βγουν από τα stress tests σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πιστευόταν, γλιτώνοντας πιθανώς τους υπάρχοντες επενδυτές από τον πόνο μεγάλων απωλειών», σημείωναν οι FT.

Η ανακεφαλαιοποίηση, πάντως, όπως διαμήνυσε εκ νέου ο αντιπροέδρος της Κομισιόν, Βάλντις Νομπρόβσκις θα γίνει μόνο μετα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.


σχετικα αρθρα