current views are: 4

29 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση19:33

ΣΕΒ: Προτάσεις για επενδυτικά κίνητρα, τράπεζες και μεταρρυθμίσεις

Τις προτάσεις του ΣΕΒ για τις ελληνικές βιομηχανίες παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Δημοσίευση 19:33’
αρθρο-newpost

Τις προτάσεις του ΣΕΒ για τις ελληνικές βιομηχανίες παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Τις προτάσεις του ΣΕΒ για τις ελληνικές βιομηχανίες παρουσίασε  ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο ΣΕΒ ζήτησε κίνητρα για επενδύσεις, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέτρα για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και δημιουργία παρατηρητηρίου μεταρρυθμίσεων.

Ειδικότερα οι προτάσεις του ΣΕΒ περιλαμβάνουν:

  • Διαμόρφωση μιας νέας γενιάς επενδυτικών και φορολογικών κινήτρων και εργαλείων με αξιοποίηση των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών, ως αντίβαρο στον υφεσιακό χαρακτήρα του νέου προγράμματος.
  • Ταχεία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με σαφή διασφάλιση του ιδιωτικού τους χαρακτήρα, άρση όλων των κεφαλαιακών ελέγχων για τα εταιρικά κεφάλαια και αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων.
  • Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων με:
    Εξορθολογισμό του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανική παραγωγή και την εξαίρεση της Ελλάδας λόγω καθίζησης του ελληνικού ΑΕΠ από τις υποχρεώσεις για τις εκπομπές CO2 για τη χώρα μας.
    Ηλεκτρονικές συναλλαγές παντού για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της υπερφορολόγησης.
    Μείωση του μη μισθολογικού κόστους στη μισθωτή απασχόληση.
  • Δημιουργία Παρατηρητηρίου Μεταρρυθμίσεων με τη συνεργασία της Κυβέρνησης, των Κοινωνικών Εταίρων και της νεοσύστατης Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων με στόχο την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου προγράμματος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φέσσας τόνισε:

Η τεράστια αποεπένδυση που έχει συμβεί στην Ελληνική οικονομία τα χρόνια της ύφεσης δεν θα ανατραπεί με ημίμετρα ή με νέα επιδρομή φόρων και εισφορών στις επιχειρήσεις και τη μισθωτή εργασία.


σχετικα αρθρα