Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως είπε, τα νέα για την ανακεφαλαιοποίηση, παρά τα όσα ειπώθηκαν το τελευταίο διάστημα είναι καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα ο υπουργός των Οικονομικών υπερασπίστηκε τον προκάτοχό του, Γιάνη Βαρουφάκη και παραφράζοντας ένα ρητό του ποιητή Σάμιουελ Τζόνσον, είπε πως το τελευταίο καταφύγιο του μπαγαπόντη, είναι ο «Βαρουφακισμός». «Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα φταίει ο Βαρουφάκης», σημείωσε.

Ο υπουργός, εξέφρασε την άποψη πως απομακρύνεται ο κίνδυνος του κουρέματος καταθέσεων καθώς και την αισιοδοξία του για το ότι στην ανακεφαλαιοποίηση, δείχνει ενδιαφέρον η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. «Έτσι δίνει σήμα στην αγορά και δείχνει ενδιαφέρον για επενδυτές με πρόθεση μακροπρόθεσμη συμμετοχή στην οικονομία», είπε.

Ακόμα, αναφέρθηκε στον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης για την ανάπτυξη που θα καταρτιστεί τον προσεχή Μάρτιο και θα επιφυλάσσει ένα ξεχωριστό ρόλο στις τράπεζες. « Εκεί θα καταλάβουμε κατά πόσο οι τράπεζες θα μπορέσουν να βοηθήσουν ή ότι χρειαζόμαστε τράπεζες ειδικού σκοπού», δήλωσε.