Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος
 
Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας τα πόθεν έσχες των βουλευτών για το οικονομικό έτος 2013.

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν έχει γίνει το παραμικρό προς την κατεύθυνση της δημοσιοποίησης και στελέχη του κοινοβουλίου ρίχνουν τις ευθύνες στο προηγούμενο προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου. Όλα αυτά την ώρα που τα δημοσιεύματα για τα πόθεν έσχες του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη, δίνουν και παίρνουν.

Οι δύο υπουργοί που οι ίδιοι παραδέχθηκαν πως δεν έχουν κάνει ακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, βρέθηκαν στο μέσο πολιτικής θύελλας, ο κύριος Φλαμπουράρης για τις μετοχές που κατείχε σε εταιρία που αναλαμβάνει δημόσια έργα και ο κύριος Σταθάκης για 1 εκατομμύριο ευρώ που δεν είχε δηλώσει σε προηγούμενο έτος.

Όλοι οι παράγοντες που εμπλέκονται στα πόθεν έσχες δηλώνουν προβληματισμένοι για τη διαδικασία που ακολουθείται και ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Βαρεμένος, έχει προαναγγείλει ηλεκτρονική κατάθεση του πόθεν έσχες. Τις δηλώσεις ελέγχουν  πρώτα ορκωτοί λογιστές και στη συνέχεια τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής.

Πάντως για το πότε θα δημοσιοποιηθούν τα πόθεν έσχες Φλαμπουράρη, Σταθάκη απάντηση δεν υπάρχει, ενώ και άλλοι βουλευτές πρέπει να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία για προηγούμενα έτη ακόμη  και αν τώρα δεν είναι μέλη της παρούσας Βουλής.