Τα σχέδιά της για περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας έως το 2018 και για άντληση νέων κεφαλαίων ύψους 5,1 δισεκ. δολαρίων μέσω έκδοσης μετοχών ανακοίνωσε η Standard Chartered, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος Μπιλ Γουίντερς προσπαθεί να αποκαταστήσει την κερδοφορία της τράπεζας που έχει πληγεί σοβαρά από την επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές.

Η μείωση του προσωπικού εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αναδιάρθρωσης που θα στοιχίσει περίπου 3 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε η τράπεζα αντιστοιχούν περίπου στο 17% του προσωπικού της.

Παράλληλα, η Standard Chartered (StanChart), της οποίας οι δραστηριότητες εστιάζονται στην Ασία και τις αναδυόμενες αγορές, κατέγραψε λειτουργικές ζημίες 139 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο και μείωση των εσόδων της κατά 18% σε ετήσια βάση. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η τράπεζα είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 1,53 δισεκ. δολάρια.

Στα σχέδιά της περιλαμβάνεται επίσης η αναδιάρθρωση περιουσιακών στοιχείων αξίας 100 δισεκ. δολαρίων και η αύξηση του στόχου για μείωση των δαπανών κατά 2,9 δισεκ. δολάρια μεταξύ 2015-2018. Ανακοίνωσε επίσης ότι ότι δεν θα διανείμει τελικό μέρισμα για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015.