«Κόβει» 15.000 θέσεις εργασίας η Standard Chartered

«Κόβει» 15.000 θέσεις εργασίας η Standard Chartered

Τα σχέδιά της για περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας έως το 2018 και για άντληση νέων κεφαλαίων ύψους 5,1 δισεκ. δολαρίων μέσω έκδοσης μετοχών ανακοίνωσε η Standard Chartered, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος Μπιλ Γουίντερς προσπαθεί να αποκαταστήσει την κερδοφορία της τράπεζας που έχει πληγεί σοβαρά από την επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές.

Η μείωση του προσωπικού εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αναδιάρθρωσης που θα στοιχίσει περίπου 3 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε η τράπεζα αντιστοιχούν περίπου στο 17% του προσωπικού της.

Παράλληλα, η Standard Chartered (StanChart), της οποίας οι δραστηριότητες εστιάζονται στην Ασία και τις αναδυόμενες αγορές, κατέγραψε λειτουργικές ζημίες 139 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο και μείωση των εσόδων της κατά 18% σε ετήσια βάση. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η τράπεζα είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 1,53 δισεκ. δολάρια.

Στα σχέδιά της περιλαμβάνεται επίσης η αναδιάρθρωση περιουσιακών στοιχείων αξίας 100 δισεκ. δολαρίων και η αύξηση του στόχου για μείωση των δαπανών κατά 2,9 δισεκ. δολάρια μεταξύ 2015-2018. Ανακοίνωσε επίσης ότι ότι δεν θα διανείμει τελικό μέρισμα για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο