Έντονη είναι η κινητικότητα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες στον απόηχο των stress tests της ΕΚΤ, ενόψει της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής τους, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η Εθνική Τράπεζα προχωράει στην πώληση του 100% του μεριδίου που διαθέτει στην τουρκική Finansbank, με στόχο να καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψε από τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,122 δισ. ευρώ ανακοίνωσε, από την πλευρά της η Eurobank και στο πλαίσιο αυτό, θα συγκληθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας στις 16 Νοεμβρίου. Η διοίκηση της τράπεζας προτείνει reverse split σε αναλογία 1 νέα για κάθε 100 παλιές.

Η Τράπεζα Πειραιώς εξετάζει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου μέχρι 4,933 δισ. ευρώ με την έκδοση νέων μετοχών. Η γενική συνέλευση της τράπεζας, πραγματοποιείται στις 15 Νοεμβρίου.

Στις 14 Νοεμβρίου συγκαλείται η έκτακτη γενική συνέλευση της Alpha Bank με αντικείμενο τις ενέργειες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζες, σύμφωνα με τα stress tests ανέρχονται στα 263 εκατ. ευρώ όσον αφορά στο βασικό σενάριο και στα 2,7 δισ. ευρώ στο δυσμενές.