Μετά από δεκαπενθήμερη καθυστέρηση, από σήμερα το πρωί τελικά οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ θα βρίσκουν στους λογαριασμούς τους το ποσό της δόσης που τους αντιστοιχεί, αφού σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης του οργανισμού, την Πέμπτη 5 Νοεβρίου πιστώνονται τα ποσά του τρίτου τριμήνου του 2015.

Εφόσον οι δικαιούχοι έχουν προσκομίσει το σύνολο των δικαιολογητικών στις αρμόδιες υπηρεσίες του οργανισμού, θα πληρώνονται την τρίτη δόση ή ολο το ποσό - σε αρκετές από τις περιπτώσεις.

Πρόβλημα θα δημιουργηθεί με τους δικαιούχους εκείνους που δεν έχουν θέσει υπόψιν της υπηρεσίας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και θα πρέπει να αποταθούν στις υπηρεσίες ή στον ιστότοπο του οργανισμού για να διαπιστώσουν τι τους λείπει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ: 

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 καταβάλλονται τα Οικογενειακά Επιδόματα Γ’ τριμήνου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 4-9-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η πληρωμή αυτή αφορά 643.290 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 223.481.455,65€.

Όσοι από τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 4-9-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr ), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για το λόγο μη πληρωμής τους και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ.

Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων σε αυτούς τους δικαιούχους θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα).