Εμπλοκή την τελευταία στιγμή δημιουργήθηκε με το ισοδύναμο μέτρο που θα αντικαταστήσει τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς το υπουργείο Οικονομικών «μάζεψε» διαρροή που έκανε λόγο για κλειδωμένη τη φορολόγηση σε όλα τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Σε μια λιτή ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ διέψευσε σχετικά δημοσιεύματα, ότι «η κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το ποια θα είναι τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση», ενώ σημειώνει ότι«τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές που επικαλείτο το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωναν ότι το ισοδύναμο που θα καταργήσει την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αφορά σε αύξηση της φορολογίας στο σύνολο των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, όχι μόνο του ΚΙΝΟ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται εκτιμάται ότι θα αποδώσει στα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, με τη φορολόγηση των τυχερών παιγνίων θα υπερκαλυφθούν οι στόχοι που είχαν τεθεί από τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ διεμήνυαν ότι η εφαρμογή του μέτρου δεν έχει νομικό κώλυμα, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τη θεσμοθέτησή του.