Να καταργηθούν οι τραπεζικές προμήθειες για χρεωστικές κάρτες και εμβάσματα μέσω διαδικτύου, καθώς και να μειωθούν τα επιτόκια στις πιστωτικές ζήτησε η διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, τον Υποδιοικητή Θεόδωρο Μητράκο και στελέχη του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ ο κ. Στουρνάρας υποσχέθηκε ότι η ΤτΕ θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην άρση των εμποδίων που περιορίζουν τη ρευστότητα στην αγορά, και ειδικότερα για τις προμήθειες που επιβάλλονται στις τραπεζικές συναλλαγές με κάρτες και POS καθώς και στη χορήγηση των POS προς τις επιχειρήσεις.

Αναλυτικά τα αιτήματα της ΓΣΕΒΕΕ που ανέπτυξε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιώργος Καββαθάς περιλαμβάνουν:

  • Μηδενισμό των προμηθειών για τη χρήση χρεωστικών καρτών και μείωση των επιτοκίων στις πιστωτικές κάρτες.
  • Χορήγηση τερματικών μηχανημάτων POS σε επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στον Τειρεσία και μείωση του κόστους χρήσης των POS.
  • Θέσπιση ακατάσχετου εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού.
  • Κατάργηση των χρεώσεων για εμβάσματα μέσω e-banking και πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Σε ό,τι αφορά στα «κόκκινα» δάνεια ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι η δημιουργία του Κώδικα Δεοντολογίας δεν αρκεί για να επιλύσει το φλέγον ζήτημα, ενώ οι εκδοχές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας παραμένουν γραφειοκρατικές και χρονοβόρες.