Στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016.

Στο οικονομικό επιτελείο εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων και όπως όλα δείχνουν θα ισχύσουν τρεις σημαντικές αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις αλλαγές είναι:
 

  • Θεσπίζεται μειωμένος συντελεστής, με έκπτωση έως και 10%, για Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού που αποκτήθηκαν πριν από την 1/11/2010. Έτσι, για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού 10ετίας η έκπτωση υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης του 5%, ενώ μεγαλύτερη θα είναι η έκπτωση για οχήματα άνω των 15 ετών. Αντιθέτως αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν το διάστημα 2006-2010. Η αύξηση θα αφορά τα οχήματα άνω των 1.360 κυβικών εκατοστών και θα είναι από 10 έως 40 ευρώ.
  • Μειώνεται το όριο απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας. Η αλλαγή αφορά αποκλειστικά σε εκείνους που απέκτησαν Ι.Χ.μετά την 01/11/2010. Οι ιδιοκτήτες αυτής της κατηγορίας δεν πλήρωναν τέλη ακόμη κι αν το όχημά τους τους έβγαζε ρύπους έως και 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Το όριο αυτό θα κατέβει στα 90 γραμμάρια, ενώ για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. που θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν τέλη, η επιβάρυνση θα είναι της τάξεως των 90 λεπτών του ευρώ ανά γραμμάριο εκπομπής.
  • Για τα Ι.Χ. που κυκλοφόρησαν μετά την 01/11/2010, οι ιδιοκτήτες των οποίων πληρώνουν τέλη με βάση τους ρύπους, αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις στα ποσά των τελών ανά γραμμάριο, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κυμαίνονται από 10 έως 30 λεπτά του ευρώ. Ειδικότερα, ένα αυτοκίνητο που εκπέμπει 120 γραμμάρια ρύπων, η επιβάρυνση θα είναι της τάξεως των 10-12 ευρώ.