Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής ολοκληρώθηκαν τελικά οι διαπραγματεύσεις Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους δανειστές, χωρίς, όμως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο πλευρές να καταληξουν τελικά σε συμφωνία για τα επίμαχα ζήτηματα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών.

Για το λόγο αυτό, το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 12 το μεσημέρι, σε μια απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης και τελικής συμφωνίας για να προλάβουν το σημερινό EuroWorking Group. 

Το ''αγκάθι'' εξακολουθεί να παραμένει στο ζήτημα των ''κόκκινων δανείων'', στο οποίο, οι πληροφορίες θέλουν, τους υπουργούς και τους δανειστές να μην καταλήγουν σε συμφωνία σε σχέση με το ποιός θα αναλάβει την διαχείριση των ''κόκκινων'' επιχειρηματικών δανείων, αλλά και για το αν τελικά θα εμπλάκούν στην υπόθεση τρίτοι διαχειριστές, όπως π.χ, ξένα funds. 

Αυτό ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα επίσης με τις οποίες, οι δύο πλευρές συζητούν επί της ελληνικής πρότασης που καλύπτει το 58%- 60% των δανειοληπτών, ενώ δεν έχει απορριφθεί και η μεσολαβητική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κάλυψη του 60%. 

Η ελληνική πλευρά επιθυμεί να διασφαλίσει προστασία για πάνω από 50% των δανειοληπτών από τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίιας τους, όμως για να μπορέσει να συμφωνηθεί αυτό η αντικειμενική αξία της κατοικίιας δεν πρέπει να είναι πάνω από 180.000 ευρώ.