current views are: 5

16 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:20

«Μπρα ντε φερ» για τους πλειστηριασμούς – Μαραθώνιος διαβουλεύσεων

Νέος μαραθώνιος διαβουλεύσεων είναι σήμερα σε εξέλιξη, μετά και τη χθεσινή αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας στο θέμα των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων. 

Δημοσίευση 13:20’
αρθρο-newpost

Νέος μαραθώνιος διαβουλεύσεων είναι σήμερα σε εξέλιξη, μετά και τη χθεσινή αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας στο θέμα των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων. 

Νέος μαραθώνιος διαβουλεύσεων είναι σήμερα σε εξέλιξη, μετά και τη χθεσινή αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας στο θέμα των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων. Νωρίτερα, το κουαρτέτο είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και φαίνεται ότι ούτε το θέμα του ισοδύναμου στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι απολύτως διευθετημένο. 

Στη συνάντηση με τον κ. Αλεξιάδη, για την οριστικοποίηση των ισοδύναμων μέτρων, η ελληνική πλευρά παρουσίασε στους θεσμούς τις προτάσεις της για το τέλος στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, και οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν ορισμένες περαιτέρω πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα των ισοδύναμων, οι οποίες θα τους δοθούν τις αμέσως επόμενες ώρες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το θρίλερ με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς. Στις νέες διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Οι δύο πλευρές έχουν επιδοθεί σε διαβουλεύσεις για γερά νεύρα, με την κυβέρνηση να έχει υποχωρήσει αισθητά στο ποσοστό των δανειοληπτών που θα προστατεύονται από πλειστηριασμούς. 

Οι χθεισνές διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν στις 5.00 τα ξημερώματα και χωρίς να έχει επιτευχθεί τελική συμφωνία, παρά τη μαραθώνια 17ωρη συνάντηση των κ.κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη με το κουαρτέτο. Η κυβέρνηση έχει κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που μαζί με τα «κόκκινα» δάνεια είναι και τα τελευταία ανοιχτά μέτωπα στις διαβουλεύσεις. Η νέα πρόταση που είναι στο τραπέζι, προβλέπει ποσοστό προστασίας στο 60%.


σχετικα αρθρα