Πληροφορίες και διευκρινίσεις για την αποτελεσματικότητα των ισοδύναμων που πρότεινε η κυβέρνηση για την αντικατάσταση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση ζήτησαν οι θεσμοί, στη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Την ίδια ώρα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί και δεύτερο ισοδύναμο, για να καλυφθεί η διαφορά στα έσοδα. 
 
Στην συνάντηση, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα, η συνομιλία των δύο πλευρών εστιάστηκε στην οριστικοποίηση των ισοδυνάμων για το ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. 
 
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι δανειστές ζητούν περισσότερα στοιχεία με τα οποία να τεκμηριώνεται η εκτίμηση της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση των εσόδων από το τέλος στα τυχερά παιχνίδια, καθώς θεωρούν ότι το μέτρο δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα, λόγω κάμψης του τζίρου του ΟΠΑΠ. Γι' αυτό και ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει και ένα πρόσθετο ισοδύναμο μέτρο που θα καλύψει τη διαφορά.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών ζήτησαν από τον κ. Αλεξιάδη επιπρόσθετες πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα των ισοδύναμων που προτείνονται, τις οποίες θα παράσχει η κυβέρνηση τις αμέσως προσεχείς ώρες.