current views are: 2

16 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση16:56

Στουρνάρας: Ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές η δέσμευση της EBRD απέναντι στην Ελλάδα

Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Ελλάδα χαιρέτησε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Δημοσίευση 16:56’
αρθρο-newpost

Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Ελλάδα χαιρέτησε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Ελλάδα χαιρέτησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. 

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως η δραστηριοποίηση της EBRD στη χώρα μας, στέλνει ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την επανεξισορρόπηση της οικονομίας.

Σε μήνυμά του για την παρουσίαση της «Έκθεσης για τη Μετάβαση 2015-2016» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδας, ωστόσο στάθηκε στη σημασία της συγκεκριμένης παρουσίασης, δεδομένου ότι νωρίτερα εφέτος η EBRD ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των ελληνικών αρχών να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε προσωρινή βάση στην Ελλάδα.

Οι επενδύσεις θα λάβουν χώρα κατά την περίοδο έως το 2020 και, στο πλαίσιο του νέου της ρόλου στη χώρα μας, η EBRD άνοιξε τοπικό γραφείο, συνέχισε ο κ. Στουρνάρας.

Όπως εξήγησε, η Έκθεση για τη Μετάβαση έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, μια χώρα με πολύ μεγάλο αριθμό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ανάγκη για περαιτέρω επενδύσεις σε υποδομές.

«Η Έκθεση επικεντρώνεται στα είδη χρηματοδότησης που απαιτούνται για τη διατηρήσιμη ανάπτυξη. Μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, πολλές από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η EBRD βρίσκονται σε στασιμότητα και έχει προκύψει επενδυτικό κενό το οποίο συνδέεται, τουλάχιστον εν μέρει, με έλλειψη χρηματοδοτικών πόρων και επιλογών. Ως εκ τούτου, η Έκθεση εξετάζει διάφορες πτυχές της χρηματοδότησης – χρηματοδότηση μέσω χρέους έναντι χρηματοδότησης μέσω έκδοσης μετοχών (και με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών), εγχώρια χρηματοδότηση έναντι εξωτερικής χρηματοδότησης, χρηματοδότηση σε ξένο νόμισμα έναντι χρηματοδότησης σε εγχώριο νόμισμα», συνέχισε ο κ. Στουρνάρας.


σχετικα αρθρα