Για την αποτελεσματικότητα του νέου νόμου για τα κόκκινα δάνεια στα λαϊκά στρώματα, αλλά και τις αρνητικές του επιπτώσεις του στην μεσαία τάξη μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ, στον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Ο κ. Τσουκαλάς επεσήμανε ότι οποιος προλάβει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου μπορεί να υποβάλει αίτηση για να μπει στο νόμο Κατσέλη και να εκδικάσει την υπόθεσή του με το παλιό καθεστώς. 

Όπως τόνισε: 

Υπάρχει μια προστασία για μια πολύ μικρή μερίδα κόσμου που είναι στο όριο της φτώχειας, οι οποίοι μόνο για ενυπόθηκα δάνεια μπορεί να υποβάλουν αίτηση και αν αποδείξουν ότι είναι σε μόνιμη άσχημη κατάσταση, θα υπάρχει διαγραφή του χρέους.

Σε ερώτηση τι συμβαίνει με τους άνεργους που πήραν δάνειο απάντησε ότι ''αν το πήρε ενώ ήταν απόλυτα άνεργος, φταίει και η τράπεζα και αυτός και οι δικαστές θα θεωρήσουν ότι ''δολίως υπερχρεώθηκε''. 

Ο δικηγόρος σημείωσε ότι ο νόμος έχει πολλά θολα σημεία. 

Όπως για παράδειγμα η εμπορική αξία. Το είπε ο υπουργός για εισοδήματα 30.000 ευρώ που ο δανειολήπτης είναι συνεργάσιμος. Αυτό σημαίνει όμως ότι απάντησε στο χαρτί της τράπεζας. Γιαυτό λέμε ότι έχει πολλά θολά σημεία. Πρέπει να διευκρινιστούν τα πράγματα. Θα αφήσει εκτεθειμένους όσους ανήκουν στην πρώην μεσαία τάξη. Είναι σίγουρα μια ασφάλεια πολύ υποδεέστερη από ο,τι είχαμε μέχρι χθες.Διασώζονται τα λαίκά στρώματα αλλά όχι η μεσαία τάξη.