Τους τρόπους  συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστραλίας  σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων που αφορούν από κοινού επενδύσεις Αυστραλών και Ελλήνων, τον αγροτοδιατροφικό τομέα, τη γεωργία και τις εξαγωγές Ελληνικών προϊόντων εξέτασαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης με τον πρέσβη της Αυστραλίας στη χώρα μας John Griffin.

H  συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξαγωγές φρούτων, ελαιολάδου, ελιάς, φέτας και κρασιού. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στο προηγούμενο παράδειγμα των εξαγωγών φρούτων στην Κίνα και την Ινδία και στη συνεργασία με βάση φυτοϋγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία μπορούν να υπογραφούν αντιστοίχως με την Αυστραλία.

O Πρέσβης χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μπόλαρη, και επεσήμανε, ότι η Ελλάδα διαθέτει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας εκφράζοντας τη βεβαιότητά του, ότι το Αυστραλιανό καταναλωτικό κοινό θα τα επιλέξει. Επίσης διαβεβαίωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό, ότι θα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια  προς την κατεύθυνση αυτή και ζήτησε άμεση επικοινωνία των δυο πλευρών με ανταλλαγή προτάσεων.