current views are: 5

20 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:50

Αντωνοπούλου: Εξετάζουμε παράταση στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Για διερεύνηση της δυνατότητας παράτασης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και όχι για ντε φάκτο παράτασή τους, δειευκρινίζει ότι δεσμεύτηκε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Δημοσίευση 12:50’
αρθρο-newpost

Για διερεύνηση της δυνατότητας παράτασης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και όχι για ντε φάκτο παράτασή τους, δειευκρινίζει ότι δεσμεύτηκε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Για διερεύνηση της δυνατότητας παράτασης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και όχι για ντε φάκτο παράτασή τους, δειευκρινίζει ότι δεσμεύτηκε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στον απόηχο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, παρουσία του Γ. Κατρούγκαλου.

Επίσης ξεκαθαρίζει ότι το αίτημα των εργαζομένων για προσλήψεις στους Δήμους δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.

Σε ανακοίνωση του γραφείου της υπουργού επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με αφορμή σημερινά και χθεσινά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη χθεσινή συνάντησή της με εκπροσώπους του Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α «δεσμεύτηκε για τρίμηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας», διευκρινίζονται τα εξής:

Η δέσμευση της υπουργού αφορά αποκλειστικά τη διερεύνηση της δυνατότητας παράτασης, με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τη διαβούλευση που θα έχει με την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Αττικής και τα συναρμόδια Υπουργεία, για την εξεύρεση πόρων.
Από κει και πέρα, αναφορικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι σε ορισμένους Δήμους, παρά τις σχετικές εγκυκλίους που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, εξακολουθούν να παρατηρούνται φαινόμενα εκμετάλλευσης των εργαζομένων, η υπουργός τους ενημέρωσε ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι τροποποιήσεις στο νομικό πλαίσιο που διέπει τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, με τις οποίες αποσαφηνίζονται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα. Η τροποποίηση αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή έως το τέλος του χρόνου».


σχετικα αρθρα