Μεγάλη αύξηση κατέγραψε το έλλειμμα της Βρετανίας τον Οκτώβριο, η μεγαλύτερη από το 2009. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο καθαρός δανεισμός, εξαιρουμένων των τραπεζών, του δημόσιου τομέα ανήλθε στα 8,2 δισ. λίρες συγκριτικά με 7,1 δισ. λίρες έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας. 

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν να διαμορφωθεί στα 6 δισ. λίρες. Τα κρατικά έσοδα μειώθηκαν κατά 1,8% και οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 3,1%.

Τα στοιχεία προετοιμάζουν το έδαφος για τα σχέδια που θα ανακοινώσει σε σχέση με τις δαπάνες ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν στις 25 Νοεμβρίου. Η δέσμευση για αύξηση των δαπανών σε θέματα ασφάλειας μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και την παροχή δισεκατομμυρίων σε υποδομές έρχονται σε αντίθεση με τις περαιτέρω περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες καθώς ο Όσμπορν προσπαθεί να τηρήσει τη δέσμευσή του για επιστροφή της Βρετανίας σε πλεόνασμα έως το 2020.

Το πρώτο επτάμηνο του οικονομικού έτους, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 54,3 δισ. λίρες, μειωμένο κατά 11% συγκριτικά με έναν χρόνο νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι ο Όσμπορν μάλλον θα υπερβεί το στόχο για μείωση του ελλείμματος στα 69,5 δισ. λίρες, ή 3,7% του ΑΕΠ για το σύνολο του έτους που λήγει τον Μάρτιο.