Στην ακύρωση της απόφασης της πρώην γγ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου για επανέλεγχο προστίμου 78 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Gennet. ΑΕ προχώρησε ο προσωρινός γενικός γραμματέας Ιωάννης Μπάκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπάκας επικαλούμενος νομικές διατάξεις, αναφέρει στην απόφασή του πως ο επανέλεγχος αυτός δεν έπρεπε να διαταχθεί από την κ.Σαββαΐδου.

Υπενθυμίζεται πως η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων παύθηκε από τα καθήκοντα της με κυβερνητική απόφαση εξαιτίας αυτής της υπόθεσης και η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία, κατηγορία που απαγγέλθηκε σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η δικογραφία σε βάρος της κ. Σαββαΐδου , σχηματίστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από διαδικτυακό δημοσίευμα τον περασμένο Αύγουστο, το οποίο αναφέρονταν σε εμπλοκή της κ. Σαββαΐδου στο θέμα του προστίμου, το οποίο, ουσιαστικά με την εντολή για επανέλεγχο δεν έχει καταστεί απαιτητό.

Η κ. Σαββαΐδου παρέδωσε στους εισαγγελείς υπόμνημα στο οποίο αρνήθηκε οποιαδήποτε ποινική ευθύνη της στην υπόθεση του επίμαχου προστίμου.