Το «πράσινο φως» άναψε το EuroWorking Group για την εκταμίευση της δόσης των 10+2 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα.

Όπως δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, το EWG συμφώνησε ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε το πρώτο σετ προαπαιτούμενων και ως εκ τούτου τη Δευτέρα ο ESM θα δώσει την τελική έγκριση για την εκταμίευση της δόσης.

«Το EWG συμφώνησε πως η Ελλάδα ολοκλήρωσε το πρώτο σετ προαπαιτούμενων αλλά και τα μέτρα που είναι αναγκαία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup.

«Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την τελική έγκριση από το Διευθυντικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ που συνδέεεται με το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων» είπε.

Η συμφωνία θα επιτρέψει, επίσης, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να λάβει εξατομικευμένες αποφάσεις για τη μεταφορά πόρων στην Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Το απόγευμα της Δευτέρας, θα συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του ESM για να δώσει την τελική έγκριση για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, επιβεβαιώσε με tweet ο οργανισμός.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, αξιωματούχος είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters, πως η εκταμίευση μάλλον θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.