Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναλαμβάνει ο Χαράλαμπος Γκότσης, μετά την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικής πρότασης του υπουργού Οικονομικών.

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τόνισε ότι ο κύριος προσανατολισμός της νέας διοίκησης θα είναι να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της οικονομίας, πέρα από την επαρκή εποπτεία της κεφαλαιαγοράς, και δήλωσε αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη και νέες εισαγωγές εταιρειών στο χρηματιστήριο.

Στις προτεραιότητές του ανέφερε την ομαλή εξέλιξη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την ελάφρυνση των κεφαλαιακών ελέγχων για τους Έλληνες επενδυτές.

Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση τόνισε ότι η Ε.Κ θα παρέχει βοήθεια όχι μόνο στις συστημικές τράπεζες αλλά και στην Attica Bank και στις συνεταιριστικές τράπεζες.

Επίσης δήλωσε ότι θα δημιουργηθούν μικρότερες αγορές και νέα προϊόντα με στόχο την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των καινοτόμων εταιρειών και τη δημιουργίας μίας νέας γενιάς δυναμικών επιχειρήσεων με τη χρηματοδότηση νεοσύστατων εταιρειών.

Ακόμη στα σχέδια του είναι η ενδυνάμωση των συλλογικών επενδύσεων με αλλαγές στους νόμους που αφορούν τις Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρησης Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ )και τις Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ).

Όσον αφορά τον εποπτικό έλεγχο, ο κ. Γκότσης τόνισε πως δεν θα είναι μόνο κατασταλτικός, αλλά και συμβουλευτικός προς τις επιχειρήσεις, και πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι θα είναι ουσιαστικοί και ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη χρήση των κεφαλαίων που προκύπτουν από τις αυξήσεις κεφαλαίου.
 
Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ο Χαράλαμπος Γκότσης είναι καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Σπούδασε οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αμβούργου και Marburg Γερμανίας από όπου απέκτησε και τον τίτλο του διδάκτορος με θέμα διατριβής «Η συμβολή του Τραπεζικού Συστήματος στη χρηματοδότηση της οικονομίας στην Ελλάδα».

Διδάσκει Μακροοικονομική, Οικονομική Πολιτική, Διεθνές Εμπόριο, Τραπεζική Οικονομική, Χρήμα και Τράπεζες, Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ.α.

Επίσης διδάσκει στα Μεταπτυχιακά Τμήματα E-MBA, MBA και MBA-Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν σε θέματα Μακροοικονομικής, Οικονομικής Πολιτικής, Τραπεζικά και Διεθνούς Εμπορίου. Έχει συγγράψει σειρά βιβλίων καθώς και πολυάριθμα άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Έχει χρηματίσει Πρόεδρος, Δ/νων Σύμβουλος και Σύμβουλος σε πολλές επιχειρήσεις του χρηματωπιστωτικού αλλά και του τομέα μεταποίησης.

Διαθέτει πλούσια συνεδριακή και σεμιναριακή εμπειρία όπου συμμετείχε με πλήθος εισηγήσεων.