Νέα φορολογικά μέτρα ύψους 450 εκατ. ευρώ για το 2016 προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. 

Ειδικότερα τόνισε πως στον προϋπολογισμό, προβλέπεται αύξηση φορολογικών εσόδων κατά 2,2 δισ. ευρώ το 2016 σε σχέση με το 2015. Ωστόσο, εξήγησε πως για τα 1,75 δισ. ευρώ οι ρυθμίσεις ήδη έχουν ψηφιστεί από την Βουλή ενώ για τα υπόλοιπα 450 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατατεθούν σχετικά νομοσχέδια το επόμενο διάστημα.

«Ακούμε 5 δισ. παραπάνω προϋπολογισμός, έσοδα 7 δισ., 8 δισ., ένα σωρό δισ. Πώς βγάζουμε αυτά τα δις; Η πιο ασφαλής μέθοδος είναι να δούμε τι παραπάνω προβλέπει ο ένας προϋπολογισμός του 2015 από του 2016. Εάν πάτε λοιπόν στη σελίδα 64 στον πίνακα 3.5 και γίνει αφαίρεση, είναι 2,2 δισ. παραπάνω τα φορολογικά έσοδα» είπε αρχικά ο κ. Αλεξιάδης και επεσήμανε σε άλλο σημείο:

…Εάν δε, πάρουμε να συγκρίνουμε το τι έχουμε μπροστά μας να νομοθετήσουμε, το νούμερο πέφτει πολύ πιο κάτω, διότι στο κομμάτι του τι φόροι θα νομοθετηθούν από δω και πέρα, είναι κι αυτό σαφέστατο, ότι αυτοί είναι κάτω από 450 εκατ. ευρώ, αυτοί δηλαδή οι οποίοι θα νομοθετηθούν από δω και πέρα.