Μέτωπο κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό συγκροτούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρά το γεγονός ότι προσέρχονται στον αυριανό διάλογο με τον Πρωθυπουργό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το στίγμα έδωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για να ακολουθήσει ο Πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μπορεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος να σημειώνει ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις , όμως η αλήθεια είναι ότι έρχεται ψαλίδι έως και 20% στις επικουρικές, καθώς σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών θα υπάρξουν νέες περικοπές για όσες είναι πάνω από 150 ευρώ. Δεδομένες θεωρούνται και οι περικοπές στις κύριες συντάξεις από τη δημιουργία ενός ταμείου για όλες.

Με τους δανειστές να ζητούν ολοένα και πιο αιματηρά μέτρα και με τον υπουργό Εργασίας να φαντάζει σχεδόν παραδομένος στις απαιτήσεις τους, η Κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο παρά να ζητήσει ευρεία πολιτική συναίνεση. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται να τρομάζει για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, άλλωστε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν κυβερνητική κρίση, ωστόσο ο  Πρωθυπουργός φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Μέσα σε δύο μήνες τα στελέχη της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν στα πρόσωπα τους την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών και των συνδικαλιστών, κατι που ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να παραβλέψει , αφού με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε η αποδόμηση, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , που είχε ως αποτέλεσμα την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αποκλείετε λοιπόν η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να έχει ένα και μόνο στόχο να βάλει στο κάδρο το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων για να προλάβει κοινωνικές αντιδράσεις.