Μετά τις 2.659 υποθέσεις διαχειριστικών ελέγχων της Οικονομικής Επιθεώρησης (έκλεισε τον Ιούνιο του 2014) που έμειναν ατελείς και ανολοκλήρωτες και παραδόθηκαν για περαιτέρω έλεγχο στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, άλλες 4.100 εκκρεμείς υποθέσεις εστάλησαν για έλεγχο στις Εφορίες.

Αποτέλεσμα οι υποθέσεις που έχουν μείνει ανέλεγκτες τα τελευταία χρόνια από τους Οικονομικούς Επιθεωρητές να φτάνουν συνολικά τις 6.759 και έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με υπεξαιρέσεις και διασπάθιση δημοσίου χρήματος από φορείς του Δημοσίου με εμπλεκόμενους δημάρχους η υπαλλήλους Δήμων,Νοσοκομείων κι άλλων Οργανισμών καθώς επίσης και με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε τρίτους από το Δημόσιο.

Στέλεχος της φορολογικής διοίκησης ανέφερε στο newpost ότι οι εφορίες κλείδωσαν τις υποθέσεις στα ντουλάπια των εφοριών αδυνατώντας να τις ελέγξουν καθώς μετά βίας το προσωπικό επαρκεί για την τακτοποίηση τρεχουσών υποθέσεων.

Ανάλογη στάση τηρεί και η Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικών Ελέγχων που όπως αποκάλυψε το newpost.gr σε έγγραφό της κάνει λόγο για αδυναμία διεκπεραίωσης των 2.659 εκκρεμών υποθέσεων της Οικονομικής Επιθεώρησης που της εστάλησαν για έλεγχο.

Το "πάγωμα" και η εκκρεμότητα ελέγχου των 6.759 υποθέσεων αναμένεται ,εκτός των άλλων,να στερήσει από το δημόσιο εισπράξεις δεκάδων εκ.ευρώ,ενώ αρκετές από αυτές σύντομα θα οδηγηθούν σε παραγραφή αθωώνοντας έτσι και εμπλεκόμενους επίορκους υπαλλήλους η αιρετούς του Δημοσίου..