Προβληματισμένοι για τον τρόπο με τον οποίο συντονίζεται η λειτουργία των υπουργείων με τις ανάγκες ενημέρωσης των βουλευτών, εμφανίστηκαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση του οργάνου.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν επικρίσεις για τον συντονισμό και την ενημέρωση που παρέχουν τα υπουργεία, αλλά και για το ίδιο κοινοβουλευτικό έργου με πολλούς βουλευτές να τονίζουν πως δεν προλαβαίνουν να εμφανιστούν στις περιφέρειές τους. Όπως ανέφεραν κάποιοι, τα υπουργικά γραφεία πρέπει να είναι ανοιχτά στους βουλευτές, ώστε να υπάρχει ενημέρωση στην Κ.Ο. για το έργο της κυβέρνησης, καθώς και να μην χάνεται η επαφή με την κοινωνία.  

Υπήρξε δε και προβληματισμός για τη τακτική κατάθεσης τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδιο, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να έχουν σαφή εικόνα για το περιεχόμενό τους. Επίσης, οι βουλευτές ζήτησαν να υπάρξει πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση για κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία που σχετίζεται με το μνημόνιο, όπως το ασφαλιστικό, προκειμένου να μην υπάρξει αιφνιδιασμός. Όπως είπαν πολλοί, ο κόσμος βρίσκεται σε μεγάλη αγωνία και τα όρια του εξαντλούνται.