Τα δημοσιονομικά προγράμματα έφεραν μία συγκεκριμένη σταθεροποίηση στην Ελλάδα, τόνισε ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι.

Κατά τη συζήτηση, και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο ίδιος εκτίμησε πως μετά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, δεν είναι απαραίτητες περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεις. Όπως επισήμανε ο διοικητής της ΑΚΤ σε σχέση με την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μακροπρόθεσμα ως στόχο να υπάρχει η συμμετοχή και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 
Για την Αυστρία, ο ίδιος προβλέπει πως, ενόψει μιας βραδείας ανάκαμψης και του συνεχιζόμενου χαμηλού πληθωρισμού στο χώρο της Ευρωζώνης, θα υπάρξει μεν επανεκκίνηση των επενδύσεων, ωστόσο η ιδιωτική κατανάλωση θα συνεχίσει να εμφανίζει στασιμότητα.
 
Ως προς τον πληθωρισμό στην Αυστρία, εκτιμά πως θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο από το 0,9% εφέτος σε ένα 1,6% τον επόμενο χρόνο - γεγονός που η ΑΚΤ ανάγει στις αυξανόμενες τιμές στις πρώτες ύλες , αλλά και στη φορολογική μεταρρύθμιση στη χώρα, που κατά την εκτίμησή του θα αυξήσει το ποσοστό του πληθωρισμού τα δύο επόμενα χρόνια κατά 0,2 εκατοστιαίες μονάδες.