Φουρτούνα στις... αγορές προκάλεσε σήμερα ένα tweet της οικονομικής εφημερίδας Financial Times.

Μέσω του λογαριασμού της στο Twitter η εφημερίδα ανακοίνωσε στις 14:38, δηλαδή επτά λεπτά νωρίτερα από την ώρα που αναμενόταν η επίσημη ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι «η ΕΚΤ αφήνει αμετάβλητα τα επιτόκια σε μια απόφαση σοκ».

Η ανάρτηση μάλιστα είχε παραπομπή που οδηγούσε σε ένα πλήρες άρθρο, όπου η εφημερίδα έγραφε «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, γκρεμίζοντας τις ελπίδες για μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων».

Λίγη ώρα αργότερα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε μείωση των επιτοκίων κατά 0,3% κάτι το οποίο εμμέσως πλην σαφώς είχε προαναγγείλει ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι.

Η εφημερίδα όπως αναμενόταν άλλωστε διέγραψε την ανάρτησή της και ζήτησε συγγνώμη για το λάθος. Όπως εξήγησε εκπρόσωπος των FT, το ανακριβές δημοσίευμα ήταν ένα από τα δύο άρθρα που είχαν προετοιμαστεί εκ των προτέρων, ώστε να δημοσιευτούν τη στιγμή της ανακοίνωσης, το οποίο αναρτήθηκε κατά λάθος πρόωρα από έναν συντάκτη.

Σε κάθε περίπτωση, το επίμαχο Tweet είχε ήδη προκαλέσει αναστάτωση, προκαλώντας αρχικά πτώση στην τιμή ευρώ, η οποία όμως αυξήθηκε όταν βγήκε η κανονική ανακοίνωση.