ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κομισιόν σταματά την έρευνα για τα παράγωγα σε 13 τράπεζες

Δημοσίευση 4 Δεκεμβρίου 2015, 15:49 / Ανανεώθηκε 4 Δεκεμβρίου 2015, 15:47
Η Κομισιόν σταματά την έρευνα για τα παράγωγα σε 13 τράπεζες
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ελεγκτές αθέμιτου ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέσυραν τις κατηγορίες σε βάρος 13 τραπεζών συμπεριλαμβανομένων της Citigroup και της Deutsche Bank για τον αποκλεισμό συναλλαγών από αγορές παραγώγων, αλλά θα συνεχίσουν την έρευνα κατά της εταιρείας Markit και του εμπορικού οργανισμού ISDA.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ελεγκτές αθέμιτου ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέσυραν τις κατηγορίες σε βάρος 13 τραπεζών συμπεριλαμβανομένων της Citigroup και της Deutsche Bank για το μπλοκάρισμα συναλλαγών από αγορές παραγώγων, αλλά θα συνεχίσουν την έρευνα κατά της Markit και του εμπορικού οργανισμού ISDA.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν έκλεισε την υπόθεση κατά 13 τραπεζών λόγω ανεπαρκών αποδείξεων.

«Αυτή η εξέλιξη δεν προκαταβάλλει το αποτέλεσμα της έρευνας της Κομισιόν σχετικά με την Markit και τον ISDA, που συνεχίζεται», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η υπόθεση, που άνοιξε πριν από δύο χρόνια, ήταν μια από τις διάφορες που ξεκίνησαν οι οικονομικές υπηρεσίες της ΕΕ μετά την κρίση του 2007-2008/

Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν εκδώσει έκτοτε δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα για δανειστές.

Τον Ιούλιο του 2013 η Κομισιόν κατηγόρησε την ομάδα για τον αποκλεισμό της Deutsche Boerse από την προσοδοφόρα αγορά παραγώγων το 2007 και της Chicago Mercantile Exchange το 2008.

"Η ISDA θεωρεί ότι έχει ενεργήσει σωστά όλες τις φορές. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές για να λύσουμε το ζήτημα», δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters.

Η Διεθνής Ένωση Swaps και Παραγώγων (ISDA) εκπροσωπεί εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά παραγώγων.

Όσο για τη Markit δεν προέβη σε άμεσο σχόλιο, μετέδωσε το Reuters.

Οι 13 τράπεζες είναι οι εξής: Bank of America Merrill Lynch (BAC.N), Barclays (BARC.L), Bear Stearns, BNP Paribas (BNPP.PA), Citigroup, Credit Suisse (CSGN.VX), Deutsche Bank, Goldman Sachs (GS.N), HSBC (HSBA.L), JPMorgan (JPM.N), Morgan Stanley (MS.N), Royal Bank of Scotland (RBS.L) και UBS (UBSG.VX).

Με πληροφορίες από Reuters