Την κατάρτιση της τρίτης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ έχει ήδη αρχίσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης από το βήμα του συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ. Όπως είπε ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τον ΟΟΣΑ για τη διαμόρφωση των μέτρων που θα περιλαμβάνονται στην τρίτη εργαλειοθήκη.

Ο υπουργός Οικονομίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, τα χρηματοδοτικά κονδύλια που υπάρχουν να ενοποιηθούν κάτω από μια «ομπρέλα», έναν ισχυρό ενδιάμεσο φορέα, όπως για παράδειγμα το Αναπτυξιακό Ταμείο που θα λειτουργήσει ως ενδιάμεσος φορέας μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ΕΤΕπ, που αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη αυτών των νέων πρωτοβουλιών.

Η τρίτη εργαλειοθήκη θα αφορά στο χονδρικό εμπόριο, τις κατασκευές, τα ΜΜΕ, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη μεταποίηση, και οι παρεμβάσεις στους τομείς αυτούς θα πρέπει να έχουν εκπονηθεί στις αρχές του 2016 ώστε η εφαρμογή του νέου tool kit να ξεκινήσει στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Σχετικά με τον νέο Αναπτυξιακό νόμο, ο κ. Σταθάκης είπε ότι βρίσκεται στο τελικό του στάδιο -προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή-, ενώ σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις ο ίδιος ανέφερε πως η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή ενός ενοποιημένου συστήματος, σε μια ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα.