Παράταση ζωής 18 μηνών (Ιούλιος 2017) δίνει το υπουργείο Οικονομικών στις επενδύσεις επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους του 2004 και 2011 αλλά δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί, προκειμένου να καταθέσουν το οργανόγραμμά τους και να λάβουν χρηματοδότηση.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης, ενημέρωσε πως στο πρόγραμμα ( στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) θα ενταχθούν μόνο οι επιχειρήσεις που κατέθεσαν σχετικό αίτημα για την ολοκλήρωση του 50% του έργου εντός του επόμενου εξαμήνου.

Οι υπόλοιπες, είτε θα απεντάσσονται αυτόματα από το πρόγραμμα, είτε θα μπορούν μέσω επικαιροποίησης της επένδυσής τους, να προσαρμόσουν προς τα κάτω το σχέδιό τους και να διεκδικήσουν χρήματα.

Παράλληλα, στόχος του υπουργείου  είναι αυτές οι επενδύσεις που στη πλειοψηφία τους έχουν βαλτώσει εδώ και χρόνια να αξιολογηθούν από ομάδα εξωτερικών συνεργατών. Έτσι μέσω των καταλόγων του ΤΕΕ και του Οικονομικού Επιμελητήριου θα προσληφθούν επιπλέον 200 άτομα (αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 80) που θα είναι επιφορτισμένα με αυτό ακριβώς το ρόλο.