Συνεχίστηκε και τον Νοέμβριο του 2015 η κακή επίδοση του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας, θέτοντας εν αμφιβόλω τις ελπίδες σταθεροποίησης της οικονομίας της στο δ' τρίμηνο του έτους.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν 6,8% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2014, σημειώνοντας την πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία μείωση, ενώ οι εισαγωγές κατρακύλησαν 8,7%, για 13ο συνεχόμενο μήνα. 

Οι εισαγωγές δεν υποχώρησαν όσο φοβούνταν οι οικονομολόγοι, αλλά οι αναλυτές δεν ήταν βέβαιοι εάν αυτό σηματοδοτεί μία ενδεχόμενη βελτίωση της ήπιας εγχώριας ζήτησης στην Κίνα.

«Η μεγάλη εικόνα δεν έχει αλλάξει σημαντικά. Οι ΗΠΑ τα πάνε καλά, αλλά τα προβλήματα των αναδυόμενων αγορών είναι πραγματικά αρκετά μεγάλα» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος για την Ασία (εκτός Ιαπωνίας) της εταιρείας Daiwa Capital Markets στο Χονγκ Κονγκ, προσθέτοντας: 

Οι εισαγωγές βουλιάζουν για περισσότερο από ένα χρόνο, η σύγκριση των στοιχείων σε ετήσια βάση ωφελείται από μία πολύ χαμηλότερη βάση, την οποία πρέπει να αναμένουμε. Δεν είμαι, όμως, τόσο βέβαιος ότι τα σημερινά στοιχεία αντανακλούν μία πραγματική θεμελιώδη αλλαγή προς το καλύτερο όσον αφορά τη ζήτηση για εισαγωγές.