Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές με τη Fraport για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Πιτσιόρλας.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι θα καθυστερήσει έως 21 Δεκεμβρίου η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Η κινεζική Cosco Group, η δανέζικη APM Terminals και η φιλιππινέζικη International Container Terminal Services έπρεπε να καταθέσουν τις προσφορές τους για το 51% του ΟΛΠ στις 3 Δεκεμβρίου.

Σε σχέση με την πώληση του ΔΕΣΦΑ, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι η ανάδοχος SOCAR θα πρέπει να μεταβιβάσει ποσοστό 16% σε ευρωπαϊκή εταιρεία με εμπειρία στη διαχείριση δικτύων ενέργειας.

Ως προς τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι η υποβολή δεσμευτικών προσφορών αναμένεται για τις αρχές Απριλίου. Σχετικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, η ημερομηνία δεσμευτικών προσφορών είναι η 15η Ιανουαρίου, όμως ο κ. Πιτσιόρλας εκτιμά ότι θα δοθεί παράταση για τα μέσα Φεβρουαρίου.

Γενικότερα για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εκτίμησε πως οι εννέα για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016. Ο κ. Πιτσιόρλας μίλησε για μία αισιόδοξη εικόνα, καθώς ≈μετά το βήμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την πρώτη αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, η υλοποίηση του προγράμματος θα είναι ο παράγοντας που θα επηρεάσει πολύ θετικά την συνολική πορεία της χώρας».