«Άλμα» τριετίας για τις πωλήσεις της Inditex

«Άλμα» τριετίας για τις πωλήσεις της Inditex

Με τον ταχύτερο ρυθμό της τριετίας αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Inditex, της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων, καθώς η ισπανική κατανάλωση δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά από χρόνια λιτότητας, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Τα έσοδα κατέγραψαν αύξηση 15%, εξαιρουμένων των μεταβολών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το εννεάμηνο έως τον Οκτώβριο και διατήρησαν αυτό το ρυθμό και στις αρχές του τελευταίου τριμήνου, ανακοίνωσε η εταιρία στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων οι αλυσίδες Zara και Stradivarius. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 20% στα 2,02 δισεκ. ευρώ το εννεάμηνο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η εταιρεία επωφελείται από την αυξανόμενη ζήτηση στην Ισπανία, όπου η Inditex αντλεί περίπου το ένα πέμπτο των εσόδων της. Οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στη χώρα ήταν τον Οκτώβριο οι ισχυρότερες των τελευταίων τουλάχιστον έξι ετών, σύμφωνα με την Barclays.

Η μετοχή της στην Μαδρίτη κατέγραφε νωρίτερα άνοδο 1% στα 32,86 ευρώ. Από τις αρχές του έτους έχει ενισχυθεί κατά 37%, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά πλέον τα 100 δισεκ. ευρώ.

Την τελευταία πενταετία, η εταιρία άνοιξε ετησίως κατά μέσο όρο περίπου 400 καταστήματα, με το συνολικό δίκτυο να ξεπερνά τα 6.900 σημεία πώλησης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο