Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία από την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων ανέπτυξε ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποίήσεων Στέργιος Πιτσιόρλας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως «η απόφαση της γερμανικής εταιρείας Fraport να επενδύσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία». 

Ο κ. Πιτσιόρλας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας, σημειώνοντας πως το 1,2 δισεκ. που θα εισπράξει η Ελλάδα είναι «πολύ υψηλό τίμημα». Προσέθεσε ότι τα οφέλη θα συνεχίσουν να φαίνονται σε βάθος χρόνου, καθώς το Δημόσιο θα εισπράττει ενοίκιο 23 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα το 50% των κερδών θα επιστρέφει στα κρατικά ταμεία.

Σε ερώτηση  για τον λόγο που καθυστέρησε τόσο πολύ η υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Πιτσιόρλας παραδέχτηκε ότι έπαιξε ρόλο η «δυσκολία προσαρμογής» της ελληνικής κυβέρνησης, κάτι που απέδωσε στο γεγονός ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο δεν προέβλεπε αποκρατικοποιήσεις. Αντίθετα, συνέχισε, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου ο ελληνικός λαός ψήφισε την προοπτική ιδιωτικοποιήσεων, το ΤΑΙΠΕΔ είχε την «πλήρη στήριξη» του πρωθυπουργού.