Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων

Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων
Photo: Intime News Photo Agency

Διευκρινίσεις, με αφορμή την έναρξη διαδικασιών κατάσχεσης λόγω των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που τέθηκε σε εφαρμογή από 1.11.2015, παρέχει το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι  η προστασία της πρώτης κατοικίας «με σαφή εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια», ενώ επισημαίνει ότι το θεσμικό πλαίσιο για την είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο, δεν νομοθετήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση.

Αναλυτικά αναφέρει:

1) Η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης επί του συγκεκριμένου ζητήματος αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στη νομοθεσία που αφορά τα «κόκκινα δάνεια» προς τις τράπεζες και ψηφίστηκε την Τρίτη 15.12.2015, από την ελληνική Βουλή στο νομοσχέδιο με τίτλο «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων’». Πολιτική μας είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, με σαφή εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
2) Το ίδιο θεσμικό πλαίσιο θα ισχύσει (με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί άμεσα), για τα χρέη προς το Δημόσιο ώστε να προστατευτεί η πρώτη κατοικία.
3) Τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, βασίζονται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο, το οποίο νομοθετήθηκε πριν το 2015

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο