Πέμπτος στη λίστα με τους 100 ισχυρότερους στην παγκόσμια ναυτιλία έλληνας εφοπλιστής

Πέμπτος στη λίστα με τους 100 ισχυρότερους στην παγκόσμια ναυτιλία έλληνας εφοπλιστής

Συνολικά 13 Ελληνες βρίσκονται φέτος στη λίστα της Lloyd’s με τους 100 πιο ισχυρούς παράγοντες στην παγκόσμια ναυτιλία.

Κορυφαίος μεταξύ των Ελλήνων και πέμπτος στη λίστα είναι ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης, με στόλο 143 πλοίων δυναμικότητας 26,8 εκατ. τόνων που τον κατατάσσει πάνω από το σύνολο του στόλου των εφοπλιστών της Ρωσίας.

Στην κορυφή της λίστας και πάνω από τον Χιώτη εφοπλιστή κ. Αγγελικούση βρίσκονται οι τρεις μάνατζερ της Maersk, στη δεύτερη θέση ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Ali- Al-Naimi στην τρίτη θέση ο πρόεδρος του Ομίλου China Shipping, Xu Lirong, και τέταρτος ο πλοιοκτήτης Τζoν Φρέντρικσεν.

Όσον αφορά στην ελληνική παρουσία στη λίστα ακολουθούν η Αγγελική Φράγκου της Navios στην 16η θέση, ο Γιώργος Οικονόμου στην 17η θέση, ο Γιώργος Προκοπίου στην 18η θέση, ο Πήτερ Γ. Λιβανός στην 21η θέση, ο Πέτρος Παππάς στην 31η θέση, ο Νικόλας Τσάκος στην 45η θέση, ο Πήτερ Γεωργιόπουλος στην 47η θέση, ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στην 48η θέση, ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος στην 52η θέση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην 65η θέση, ο Σίμος Παλιός στην 88η θέση και ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην 98η θέση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο